Η vegan πρωτεΐνη μπορεί να είναι η λύση σου

Ακολουθείς plant based διατροφή και ανησυχείς για την επάρκεια της πρωτεΐνης που λαμβάνεις; Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αν η διατροφή σου είναι πλούσια και φροντίζεις να λαμβάνεις μια καλή πλήρη πρωτεΐνη. Δεκάδες αθλητές ακολουθούν πλέον plant based διατροφή και χτίζουν κανονικά μύες.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη από φυτικές πηγές εφόσον είναι πλήρης, απορροφάται σε 3-4 ώρες και έχει διάρκεια κάλυψης. Ενδεχομένως να ακούσετε τον όρο “αργή απορρόφηση” και να έχετε σκεφτεί αρνητικά για αυτό. Και όμως…δεν είναι κακό, αντιθέτως για αρκετούς ανθρώπους ακόμη και μη χορτοφάγους, η φυτική πρωτεΐνη μπορεί να είναι σοφότερη επιλογή ανάλογα με το πρόγραμμα τους. Αν για παράδειγμα κάποιος γυμνάζεται στο μέσο της ημέρας και δεν έχει το χρόνο να προετοιμάσει γεύματα ή την ευχέρεια να έχει μαζί του συμπλήρωμα πρωτεΐνης, μπορεί να λάβει από το πρωί ένα καλό vegan συμπλήρωμα πρωτεΐνης και να έχει κάλυψη για πολλές ώρες μετά!

Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η διατροφή με έμφαση στα φυτά έχει συνδεθεί με την μακροζωία και την καλή υγεία ενώ δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι η πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης επιβαρύνει λιγότερο τα νεφρά.

Είμαστε πια στην εποχή που η plant based διατροφή μπορεί να είναι και πλήρης και συντηρήσιμη και καλή αρκεί να έχετε ένα καλό πρόγραμμα και να μη ξεχνάτε τα απαραίτητα.

Στο fitness labs θα βρείτε πλήθος φυτικών πρωτεϊνών και μάλιστα κάποιες από αυτές εμπλουτισμένες με βιταμίνη β12 για ακόμη μεγαλύτερα οφέλη. Ρίξτε μια ματιά εδώ

Share the Post: